Att göra på Via Sacra 

Dagsschema 

Schemat kommer variera något under dagarna, men ser ungefär ut på följande vis. 

7.30–8.30 Frukost 
9.00 Bibelstudium 
10.30 Mässa 
12.00 Lunch 
13.30 Fritidsaktivitet, seminarier, el. liknande 
17.00 Middag 
19.00 Kvällsmöte 
21.00 Frivillig kvällsaktivitet och kvällsfika 
23.30 God natt 


På Via Sacra finns massor av roliga saker att göra. Olika platser bjuder på olika saker, och här nedan får du information om allihop. 

Stora tältet

Här kommer mässorna och kvällsmötena att hållas under dagarna. Tanken är att detta är den centrala platsen där vi tillber, lovsjunger och prisar Gud. Tältet kommer att värmas upp, men det kan vara bra att ha med sig en varm tröja ändå. 

Gamla Hjälmseryds kyrka

Foto: Hjelmserydsstiftelsen

Under lägret kommer den gamla medeltidskyrkan i Hjälmseryd att fungera som stilla oas. Kyrkan ligger på gångavstånd från lägerplatsen och hit kan man göra pilgrimsutflykter i mindre grupper, och få vara inför Herren i stilla bön. Här bes tidegärden flera gånger dagligen, böner som är öppna för alla. Här visas också kormålningen sena kvällar. 

Matsal 

En kort bit ifrån Stora tältet kommer platsen där vi äter finnas. För att allt ska fungera bra äter vi i mindre grupper. 

Cafétältet

I cafétältet kan du köpa gott fika. Här är också plats för att umgås, spela brädspel, delta i vissa aktiviteter, och mycket annat roligt. Cafétältet kommer vara öppet under eftermiddagarna och på kvällarna efter kvällsmötet. 

Eva Spångbergs Björkelund 

Foto: Evas Spångbergs Björkelund

Eva var konstnär och förkunnare i trä. Hennes bibelträdgård ligger nära den gamla kyrkan och är också ett pilgrimsmål. Hit kan du komma under fritidspass men också vara på egen hand. Säg till mötesbyrån om du är intresserad att komma dit på egen hand. 

Badplats 

Trots att lägret hålls i maj finns möjlighet för den som vill att bada, eller åtminstone besöka sjön. Badplatsen ligger en dryg kilometer bort och utflykter dit kan ske på eftermiddagarna. 

Fritidsaktiviteter/seminarier 

Under lägret kommer olika fritidsaktiviteter och seminarier att anordnas. Idrottsturneringar, tävlingar, och workshops är några exempel. Aktiviteterna aktiverar både kroppen och knoppen. Första oktober kommer det att finnas en presentation på nätet för intresseanmälan. Ytterligare alternativ på plats. Självklart finns även möjlighet att enskilt eller i grupp hitta på något helt annat under eftermiddagarna. 

Vi måste hjälpas åt i arbetet för att saker och ting ska fungera, både under lägret och i livet. Därför ombeds alla grupper att under lägret hjälpa till med olika saker, som exempelvis matdistribuering, städning, och att ta hand om omgivningen. Allt för att lägret ska bli så trivsamt som möjligt för alla deltagare – och inte minst för grannarna!